Mijn Verhaal
Mijn Verhaal

Sinds 2014 ben ik gepassioneerd door glas. Glas is een materie met ongelooflijk veel mogelijkheden.  Waar ik me echt kan in uitleven is aan de brander.  Lampworking is voor mij de techniek die me fascineert.

 

Wat is lampworking?  Lampworking is werken aan een brander.  Je maakt het glas warm en dan kan je het vorm geven.   Voor mijn juwelen werk ik met glasstaven van borosilicaatglas en Venetiaans glas. Elk ontwerp heeft zijn eigen techniek.

Ik ben het meest geïnspireerd door kleur en natuur.

Hoe heb ik deze passie ontdekt?

Jaren geleden ben ik plots ziek geworden.  Ik besefte dat ik mezelf moest heruitvinden.  Ik kon niet meer mee draaien in een systeem van negen tot vijf.  Het kostte me veel moeite om terug te dromen en om een plan B te maken.  Terug een doel te vinden, iets realistisch dat ik zou aankunnen. 

​Mijn liefde voor het maken van glaskralen is groot. Ik spendeer al de goede uren die ik heb om in een tunnel te raken die uiteindelijk kwaliteit oplevert. Ik wil elke dag beter worden in een ambacht waar ik mijn gevoel in kan leggen. Als techniek en creativiteit samen komen, ontstaat er iets magisch.   Mijn hart en ziel ligt in mijn product.

 

Onderwijs: 2015 - nu

Glaskunst  - Academie Temse

20191109_192942[1352].jpg
20200116_150507_edited.png